terug

Henschotermeer

Henschotermeer

Recreatieplas Henschotermeer

Het meer is ontstaan tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog, toen men ter versterking van de Grebbelinie hout en zand nodig had. Naderhand (1972) werd de in die tijd ontstane plas uitgediept en vergroot om als zwemplas te dienen.   

Lekker luieren en genieten van de mooie omgeving. Zwemmen in het meer. Je een piraat wanen op een piratenschip. Bouwen aan je eigen zandkasteel. Hardlopen rond het meer. Wandelen langs weiden, bos en strand. Of met een verrekijker speuren naar een ree, bosuil of boomvalk…
Het kan allemaal in, bij en om het Henschotermeer: een unieke zwemplas met witte Caribische stranden, middenin de mooiste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. 
 
Hier genieten jaarlijks zo´n 600.000 bezoekers van het fantastische strand.
Niet alleen op het terrein zelf, maar ook in de omgeving: u kunt diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes door het omliggend gebied volgen. Deze routes zijn aangegeven op de informatiezuil bij de hoofdingang en bij de startpunten op de parkeerterreinen.
 
Toegankelijkheid
Het Henschotermeer is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Honden worden niet toegelaten langs het meer.

Voor een bezoek aan het Henschotermeer wordt geen entreegeld geheven. U dient wel te betalen voor het parkeren van uw auto of de fietsenstalling.

Info Reacties Streetview